Onze diensten

Veeschadereglement 1 (paarden en pony's)

In januari worden alle leden door onze schatters bezocht en de waarde van de paarden in onderling overleg bepaalt. De premie die elke deelnemer moet betalen hangt vervolgens af van de geleden schade van het vee dat door de verzekering gedekt is in het jaar ervoor. Onze ervaringen leren dat het hier meestal gaat om een premie die gemiddeld op ongeveer 3,5% uitkomt. 

Op het moment dat een deelnemer schade heeft komt er een schatter die de schade gaat bepalen. Van de schade wordt 80% vergoed. Als het paard nog leeft, wordt het paard overgenomen door de veeverzekering en zal de verzekering zorg dragen voor de afvoer naar het slachthuis. Een deelnemer die niet wil dat zijn paard naar het slachthuis gaat, heeft ook de mogelijkheid om het paard terug te kopen voor het bedrag dat het dier zou opbrengen voor de slacht, en kan het paard dan laten inslapen. 

Het maximale bedrag waartegen de veeverzekering een dier verzekerd is € 2700,-. Wij hebben nog de mogelijkheid om dit bedrag te verhogen tot € 4500,-. In dat geval wordt de eerste €2700; verzekerd door de onderlinge veeverzekering en het resterende bedrag word herverzekerd bij Hippo zorg. Over dat restdeel bedraagt de premie 6,5% over het bedrag boven de €2700,-. Over dat deel wordt 95% uitbetaald. 

Een ieder die een paard nog tegen een hoger bedrag wil verzekeren, kan dit doen tegen een bedrag van €6800,- . Voorwaarde is dan wel dat een keuringsrapport wordt opgemaakt en röntgenfoto’s worden gemaakt. De premie bedraagt 8% over het bedrag boven de €2700,-