Onze diensten

Veeschadereglement 1 (paarden en pony's)


In januari worden alle leden door onze schatters bezocht en de waarde van de paarden in onderling overleg bepaalt. De premie die elke deelnemer moet betalen hangt vervolgens af van de geleden schade van het vee dat door de verzekering gedekt is in het jaar ervoor. Onze ervaringen leert dat het hier meestal gaat om een premie die gemiddeld op ongeveer 3,5% voor een verzekerd bedrag tot € 3000,00 uitkomt.


Op het moment dat een deelnemer schade heeft komt er een schatter die de schade gaat bepalen. Van de schade wordt 85% vergoed. Als het paard nog leeft en getransporteerd mag worden, wordt het paard overgenomen door de veeverzekering en zal de verzekering zorg dragen voor de afvoer naar het slachthuis. Een deelnemer die niet wil dat zijn paard naar het slachthuis gaat, heeft ook de mogelijkheid om het paard terug te kopen voor het bedrag dat het dier zou opbrengen voor de slacht, en kan het paard dan laten inslapen.


Het maximale bedrag waartegen de veeverzekering een dier verzekerd is € 7.000,-. Indien een paard verzekerd wordt voor meer dan € 4500,- moet het paard klinisch en röntgenologisch worden gekeurd door een erkend dierenarts. De premie voor een verzekerd bedrag tot €3000,- is 3,5% en van € 3001,- tot € 4500,-- is 5 %. Boven de € 4500,00 is het 6% De eventuele uit te keren schade is 85% van het verzekerde bedrag